Δημοσιεύσεις

Ρεπορτάζ: "Αποκαταστάθηκε το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα"

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης " ΔΙΗΝΕΚΕΣ"- ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στους Άγιους Τόπους μία εβδομάδα πριν το Άγιο Πάσχα το 2019.

 

Δημοσίευση των εργασιών συντήρησης της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας στα Ιεροσόλυμα

Με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του τέμπλου και των εικόνων του στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας στα Ιεροσόλυμα γίνεται αναφορά στον τύπο.

"Πρέβεζα : Στο φως "ο χρυσός" του ναού Αγίου Χαραλάμπους"

Η εταιρεία μας ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού τη συντήρηση του περίτεχνου ξυλόγλυπτου τέμπλου, του Δεσποτικού θρόνου και του Άμβωνα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Χαραλάμπους στην Πρέβεζα. Τα επιχρυσωμένα ξυλόγλυπτα κειμήλια αποτελούν από τα πιο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα ξυλογλυπτικής στην Ήπειρο.

"Συντηρήθηκαν οι τοιχογραφίες στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης"

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των τοιχογραφιών του πολιούχου Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη και την επικείμενη εορτή του Οσίου Νίκωνος στις 26/11, ο Λακωνικός Τύπος (έντυπη και ηλεκτρονική καθημερινή εφημερίδα) δημοσίευσε το άρθρο που αφορά στις εργασίες που πραγματοποίησε η εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης και αγιογραφίες "ΔΙΗΝΕΚΕΣ" Θεοφιλάκος Π. & Γεωργιάδης Γ. Ο.Ε.

"Αναδείχθηκε ένα εκκλησιαστικό μνημείο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βασσαρά"

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του περίτεχνου επιχρυσωμένου ξυλόγλυπτου τέμπλου (έτος κατασκευής 1838) και των εικόνων του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Βασσαρά Λακωνίας, από την εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης "ΔΙΗΝΕΚΕΣ"- Π. Θεοφιλάκος & Γ. Γεωργιάδης με την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

13 Απριλίου 2018

Aφιέρωμα: "Έργα συντήρησης τοιχογραφιών Αγίου Γεωργίου Πέτα"

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των τοιχογραφιών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέτα στην Άρτα, η τοπική εφημερίδα "Τα Νέα του Πέτα" δημοσίευσε δισέλιδο άρθρο που αφορά στις εργασίες που πραγματοποίησε η εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης και αγιογραφίες "ΔΙΗΝΕΚΕΣ" Θεοφιλάκος Π. & Γεωργιάδης Γ. Ο.Ε.

"Με καθαρά βιβλία στη νέα εποχή η Εθνική Βιβλιοθήκη"

Μια επίπονη και πολύμηνη εργασία καθαρισμού που σιγά σιγά ολοκληρώνεται ούτως ώστε τα περίπου 750.000 βιβλία της Εθνικής μας Βιβλιοθήκης (από τον 15ο αι. μέχρι σήμερα) να βρουν τη νέα τους στέγη. Με τη χρηματοδότηση εργου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και την εκτέλεση του έργου από την Ανάδοχο Εταιρεία Συντήρησης Έργων Τέχνης "ΔΙΗΝΕΚΕΣ" Θεοφιλάκος Π. & Γεωργιάδης Γ. Ο.Ε.

Ανακοίνωση με θέμα : "Η αγιογράφηση και συντήρηση των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης"

Ανακοίνωση με θέμα : «Η αγιογράφηση και συντήρηση των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης» στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα εξήντα έτη από την κατασκευή του ναού.

21 Νοεμβρίου 2017

 

Ανακοίνωση με θέμα : "Σύντομο ιστορικό συντήρησης – αποκατάστασης των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στην οδό Μετσόβου στην Αθήνα"

Ανακοίνωση με θέμα "Σύντομο ιστορικό συντήρησης – αποκατάστασης των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στην οδό Μετσόβου στην Αθήνα" στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Αρτέμης, ως ο κυριότερος εκπρόσωπος της Ναζαρινής ζωγραφικής στην Ελλάδα».

14 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσίευση των εργασιών συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Βλαχέρνας στην Άρτα

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βλαχέρνας στην Άρτα και την επικείμενη εορτή στις 2 Ιουλίου, η Ορθοδοξία (ηλεκτρονική καθημερινή εφημερίδα) δημοσίευσε σχετικό άρθρο που αφορά στις εργασίες που πραγματοποίησε η εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης και αγιογραφίες "ΔΙΗΝΕΚΕΣ" Θεοφιλάκος Π. & Γεωργιάδης Γ. Ο.Ε.