Πραγματοποιήσαμε τη συντήρηση του περίτεχνου ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων του στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα, του ξυλόγλυπτου άμβωνα και του επισκοπικού θρόνου με σκοπό την προστασία και ανάδειξή τους.

 

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους βρίσκεται στην Πρέβεζα. Ο ναός κτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με την απόφαση: ΥΑ 15904/24-11-1962, ΦΕΚ 473/Β/17-12-1962. Ο ναός κοσμείται με περίτεχνο, ξυλόγλυπτο, επιχρυσωμένο τέμπλο το οποίο δημιουργήθηκε τα έτη 1827-1828 από ντόπιους Ηπειρώτες μάστορες και επιχρυσώθηκε το 1836, από τον γνωστό Ηπειρώτη τεχνίτη και ιερέα Δημήτριο Παπαδιαμάντη. Σημαντικά είναι επίσης τα υπόλοιπα ξυλόγλυπτα στοιχεία του ναού: ο άμβωνας, που στηρίζεται σε μαρμάρινο κίονα, στον οποίο υπάρχει εγχάρακτη επιγραφή με το έτος κατασκευής, το 1843. Ο επισκοπικός θρόνος είναι επίσης περίτεχνος, ξυλόγλυπτος και επιχρυσωμένος. Το 1981 έγιναν εργασίες συντήρησης στο τέμπλο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πραγματοποιήσαμε τη συντήρηση του περίτεχνου ξυλόγλυπτου τέμπλου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα, του ξυλόγλυπτου άμβωνα και του επισκοπικού θρόνου με σκοπό την προστασία και ανάδειξή τους. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στερεωτικές εργασίες των ξύλινων τμημάτων, εργασίες καθαρισμού των ξύλινων τμημάτων και της επιχρυσωμένης - διακοσμημένης επιφάνειας και αισθητικής αποκατάστασης. Πλέον τα αξιόλογα κειμήλια αναδεικνύουν το ναό με μεγαλοπρέπεια. 

Οι εργασίες έγιναν με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.