Η εταιρεία μας πραγματοποίησε τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των εικόνων του στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα.

 

 

Η Ιερά Μονή Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα ιδρύθηκε από τον Άγιο Σάββα το 483 μ. Χ. Έπειτα από ανάθεση του έργου από τον φωτισμένο ηγούμενο της Μονής π. Ευδόκιμο και την ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ η εταιρεία μας ανέλαβε τις εργασίες συντήρησης του τέμπλου και των εικόνων του στην Ιερά Μονή. 

Το τέμπλο εμφάνιζε πλήθος φθορών στην επιχρυσωμένη επιφάνειά του όπως πυκνό στρώμα αιθάλης και έντονη οξείδωση του βερνικιού που αλλοίωναν αισθητικά την όψη του και αλλά και φθορές στα ξύλινα τμήματά του όπως προσβολή από ξυλοφάγα έντομα, μηχανικές φθορές και μεταγενέστερες χρωματικές επεμβάσεις των επιφανειών. Για την αποκατάσταση των φθορών πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης όπως στερεωτικές εργασίες των ξύλινων τμημάτων, εργασίες καθαρισμού για την αποκάλυψη της κοσμημένης ξυλόγλυπτης επιφάνειας με φύλλο χρυσού, στερεωτικές εργασίες στο φύλλο χρυσού, εργασίες καθαρισμού των ξύλινων τμημάτων με σκοπό την αφαίρεση των ρύπων και των μεταγενέστερων υλικών και αισθητική αποκατάσταση για την ανάδειξη του τέμπλου.

Ταυτόχρονα με τις εργασίες συντήρησης στο τέμπλο έγινε και η συντήρηση των εικόνων του τέμπλου επιτόπου στο ναό, από τους καταρτισμένους και έμπειρους συντηρητές της εταιρείας μας.