Με επιτυχία ολοκλήρωσε η εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης " ΔΙΗΝΕΚΕΣ"- ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. τη συντήρηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στους Άγιους Τόπους μία εβδομάδα πριν το Άγιο Πάσχα το 2019.

 

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" πραγματοποίησε δισέλιδο αφιέρωμα για τη συντήρηση και αποκατάσταση του ξυλόγλυπτου τέμπλου στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (483 μ.Χ.) στους Άγιους Τόπους.
Τις εργασίες συντήρησης του τέμπλου και των εικόνων του πραγματοποίησε με επιτυχία η εταιρεία συντήρησης έργων τέχνης "ΔΙΗΝΕΚΕΣ"- ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ.

Το τέμπλο εμφάνιζε πλήθος φθορών στην επιχρυσωμένη επιφάνειά του όπως πυκνό στρώμα αιθάλης και έντονη οξείδωση του βερνικιού που αλλοίωναν αισθητικά την όψη του και αλλά και φθορές στα ξύλινα τμήματά του όπως προσβολή από ξυλοφάγα έντομα, μηχανικές φθορές και μεταγενέστερες χρωματικές επεμβάσεις των επιφανειών. Ταυτόχρονα με τις εργασίες συντήρησης στο τέμπλο έγινε και η συντήρηση των εικόνων του τέμπλου επιτόπου στο ναό, από τους καταρτισμένους και έμπειρους συντηρητές της εταιρείας μας.